Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 15 kwietnia 2024 r. do 19 kwietnia 2024 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
15.04.2024 r.

I. Chleb, masło, pasta z makreli, ogórek kiszony, kawa zbożowa.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba.

Krokiety z szynką mozzarellą oraz porem, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa cytrynowa z ryżem na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
16.04.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, ser żółty, pomidor malinowy, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony z szynki, mizeria ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
17.04.2024 r.

I. Zapiekanki (bagietka, masło, zrazówka, mozzarella), szczypiorek, czerwona papryka, herbata z cytryną.
II. Gruszka.

 Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską.

Zawiera alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, gluten.

CZWARTEK
18.04.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, mozzarella kulka, listek sałaty, rzodkiewka, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z sosem szpinakowym, filetem z indyka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z ziemniakami, z wkładką mięsną i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
19.04.2024 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka kopenhaska z ogórkiem kiszonym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem czosnkowa z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.