Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 11 grudnia 2023 r. do 15 grudnia 2023 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
11.12.2023 r.

I. Bułka grahamka, masło, wędlina, ogórek zielony, herbata z cytryną.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską, chlebem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
12.12.2023 r.

I. Chleb chia, masło, ser żółty, czerwona papryka, listek sałaty, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka, warzywami, surówka z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa kalafiorowa z wkładką mięsną, ziemniakami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
13.12.2023 r.

I. Chleb z masłem, parówki z szynki, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
14.12.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta porowa, rzodkiewka, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizza (wyrób własny) z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, kukurydzą, cebulą czerwoną i mozzarellą, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
15.12.2023 r.

I. Frittata z warzywami, chleb z masłem, ogórek kiszony, papryka żółta kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, burger rybny z miruny, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem marchewkowa z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.