Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 5 lutego 2024 r. do 9 lutego 2024 r.
 
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
05.02.2024 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, pomidor malinowy, listek sałaty, kawa zbożowa.
II. Mandarynki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
06.02.2024 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, ogórek zielony, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa kminkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
07.02.2024 r.

I. Chleb, masło, szynka drobiowa, papryka czerwona, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa porowo - ziemniaczana, na wywarze mięsno warzywnym i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
08.02.2024 r.

I. Chleb chia, masło, ser żółty, rzodkiewka, rukola, kakao.
II. Pączki z konfiturą (wyrób własny).

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka, warzywami, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
09.02.2024 r.

I. I. Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną.
II. Jogurt naturalny z owocami.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z brokułów, grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.