Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 2 grudnia 2024 r. do 6 grudnia 2024 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 02.12.2024 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.

Zupa koperkowa z ryżem z wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
03.12.2024 r.

I. Bułka z sezamem, pasta jajeczna, rzodkiewka, rukola, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną oraz ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

ŚRODA
04.12.2024 r.

I. Chleb z masłem, parówki z szynki, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
05.12.2024 r.

I. I. Bułka kukurydziana, ser żółty, papryka, piórka czerwonej cebulki, kawa zbożowa.
II. Rogaliki krucho-drożdżowe (wyrób własny).

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Kotlet siekany drobiowy, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa nylonowa z kaszą manna, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

PIĄTEK
06.12.2024 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chałka (wyrób własny) z masłem i miodem, herbata z cytryną.
II. Mandarynki.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi w waflu z farszem serowo ziemniaczanym, surówką z marchewki, jabłka oraz pomarańczy, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.