Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 17 marca 2025 r. do 21 marca 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 17.03.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, piórka czerwonej cebuli, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem literki oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
18.03.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, roszponka, kawa Inka.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony z szynki, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
19.03.2025 r.

I. Chleb z masłem, parówki z szynki, papryka żółta, herbata z cytryną.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi w waflu z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z lanym ciastem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

CZWARTEK
20.03.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta drobiowa z warzywami, kakao.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
21.03.2025 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Sok owocowy 100%.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z białych warzyw z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.