Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 24 marca 2025 r. do 28 marca 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 24.03.2025 r.

I. Bagietka, masło, szynka drobiowa, papryka, piórka pora, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
25.03.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, pomidor malinowy, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
26.03.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, wędlina, ogórek zielony, kakao.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ziemniaki, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
27.03.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, ser żółty, rzodkiewka, listek sałatki, kawa zbożowa.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka, warzywami, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa królewska z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
28.03.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, jajko, pomidor koktajlowy, rukola, kakao.
II. Sok owocowy 100%.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem brokułowa z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.