Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 7 kwietnia 2025 r. do 11 kwietnia 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 07.04.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, pasta z makreli, ogórek kiszony, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską.

Zawiera alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, gluten.

WTOREK
08.04.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, ser żółty, pomidor malinowy, rukola, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany z fileta drobiowego, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Zupa koperkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
09.04.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, listek sałaty, kawa zbożowa.
II. Soczek 100%.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem mielonym oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z lanym ciastem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

CZWARTEK
10.04.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasztet pieczony z konfiturą żurawinową, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z sosem szpinakowym, filetem z indyka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z ziemniakami, z wkładką mięsną i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
11.04.2025 r.

I. Chleb z masłem, frittata z warzywami, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka kopenhaska z ogórkiem kiszonym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.