Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 14 kwietnia 2025 r. do 18 kwietnia 2025 r.
 

DZIEŃTYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 14.04.2025 r.

I. Chleb tygrysi, wędlina, rzodkiewka, roszponka, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
15.04.2025 r.

I. Bułka z sezamem, serek ziarnisty, pomidor malinowy, rukola, kakao.
II. Babeczki wielkanocne (wyrób własny).

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, nuggetsy z fileta z indyka, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem naturalnym, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
16.04.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki, jabłka oraz pomarańczy, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana jogurtem.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
17.04.2025 r.

I. Bułka grahamka, masło, ser żółty, papryka czerwona, kakao.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz drobiowy z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa porowo-ziemniaczana z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
18.04.2025 r.

I. Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka weka z masłem oraz dżemem niskosłodzonym, mleko.
II. Soczek 100%.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.