DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
WTOREK |
I. Chleb mieszany, masło, wędlina, ogórek kiszony, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Bułka kukurydziana, masło, pasta paprykowa, rzodkiewka, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zapiekanka makaronowa z szynką, warzywami, oraz sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa nylonowa z wkładką mięsną, kaszą manną oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek zielony, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Langosze z sosem pomidorowym, filetem z indyka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot. Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Kaszka manna na mleku, chałka (wyrób własny) z masłem, herbata z cytryną. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, burger z fileta z miruny, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa krem kalafiorowa z wkładką mięsną, grzankami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.