Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 22 kwietnia 2025 r. do 25 kwietnia 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

WTOREK
22.04.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, wędlina, ogórek kiszony, kakao.
II.
Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
23.04.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta paprykowa, rzodkiewka, kawa zbożowa.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z szynką, warzywami, oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa nylonowa z wkładką mięsną, kaszą manną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
24.04.2025 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek zielony, kakao.
II.
Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Langosze z sosem pomidorowym, filetem z indyka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
25.04.2025 r.

I. Kaszka manna na mleku, chałka (wyrób własny) z masłem, herbata z cytryną.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, burger z fileta z miruny, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem kalafiorowa z wkładką mięsną, grzankami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.