Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 9 czerwca 2025 r. do 13 czerwca 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 09.06.2025 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II.
Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Krupnik z wkładką mięsną, kaszą jęczmienną, ziemniakami, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
10.06.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z awokado, rzodkiewka, rukola, kakao.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
11.06.2025 r.

I. Bagietka, szynka drobiowa, pomidor, kawa zbożowa.
II. Arbuz.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, nuggetsy z fileta z kurczaka, mizeria ze śmietaną, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

CZWARTEK
12.06.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, papryka, kakao.
II.
Owoce.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw- ryż, filet z indyka, warzywa, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa parzybroda z wkładką mięsną, ziemniakami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
13.06.2025 r.

I. Frittata z warzywami, mozzarellą, chleb z masłem, pomidor koktajlowy, herbata malinowa.
II. Mus 100%.

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty z marchewką oraz jabłkiem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.